Proximus Cycling Challenge

De Proximus Cycling Challenge, dat zijn 13 schitterende fietstochten doorheen de mooiste streken van ons land! Na 2 bijzondere jaren is de Proximus Cycling Challenge “back in full force”. De kalender voor 2022 is opnieuw opgebouwd volgens de gekende formule. Van begin maart tot september laten we jou kennis maken met de mooiste parcours in diverse uithoeken van ons land. Daarnaast steken we een aantal toertochten in een nieuw jasje en zorgen wij voor een unieke beleving op en naast de fiets!

In maart en april ligt het zwaartepunt in de Vlaamse Ardennen. De Proximus Cycling Challenge wordt op gang getrapt op zaterdag 5 maart in Oudenaarde met de Ename Classic. Half april trekken we op Paasmaandag 18 april naar Brakel waar de ‘Reuzen van Vlaanderen – powered by Peter Van Petegem’ op het programma staat. Hoogtemeters verzamelen is de boodschap en veel klimplezier gegarandeerd!

Vanaf de maand mei trekken we met de Proximus Cycling Challenge karavaan traditioneel naar de Belgische Ardennen. Absolute klassiekers zoals de Philippe Gilbert Classic, La Chouffe Classic en Flèche de Wallonie mogen niet ontbreken op de kalender.

Kortom, de Proximus Cycling Challenge zal je opnieuw verbazen en verrassen met een fantastisch fietsjaar 2022!

Hieronder vind je alvast onze kalender tot en met eind mei.

Meer info over de tochten die later op het jaar op onze kalender staan, volgt snel!

Kalender

(Scroll links/rechts)

Datum Naam Plaats Afstanden Inschrijven Website

Voorbereiding

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

 

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

— Goede doel —

Een tandje bijsteken voor kinderen met diabetes

Type 1 diabetes is een auto-immuunziekte die vooral wordt vastgesteld bij kinderen en volwassenen < 40 jaar. In tegenstelling tot type 2 diabetes ("ouderdomsdiabetes"), de meest frequente vorm, kan men dit niet zomaar voorkomen. In ons land worden jaarlijks 300 kinderen < 15 jaar door type 1 diabetes getroffen. Bovendien wordt de aandoening op steeds jongere leeftijd gezien. Hoewel diabetes goed kan behandeld worden en gespecialiseerde zorg wordt voorzien, is de dagelijkse impact op het kind, de ouders en het gezinsleven soms enorm.

De Diabetes Liga vzw telt 22.000 leden en heeft meer dan 70 jaar ervaring rond diabetes. Specifiek om kids met diabetes en hun ouders te ondersteunen, zet de Diabetes Liga diverse activiteiten op, gericht op informeren, zorgeloze ontmoeting en uitwisseling van ervaringen:

Medisch begeleide vakanties waaronder:

 • Vakantieweek voor kinderen (6-12 j)
 • Weekend voor kleuters (3-6 j)
 • Weekend voor gezinnen met kleuters en kinderen

Gezinsdag (kleuters, kinderen + familie)

Om het aanbod van de Diabetes Liga verder te versterken, vragen we je graag om een tandje bij te steken. Dit kun je doen door bij je inschrijving € 5 extra te betalen of een gift te doen. Voor giften vanaf € 40 ontvang je een fiscaal attest.

Stort op rekening nr. BE 44 0688 8882 2545 met de mededeling 'gift'.

Diabetesliga

Diabetes Liga vzw
Ottergemsesteenweg 456
9000 Gent
Meer info: www.diabetes.be

Fietsdodentocht - Bornem

Cycling Vlaanderen

Zonder zorgen op pad met een volledige sportverzekering en pechbijstand? Kortingen op toertochten, wedstrijden en bij merken als Canyon, BORN Superior Sportscare en Vermarc Sport? Word vandaag nog lid van Cycling Vlaanderen, de enige officieel erkende en gesubsidieerde wielerfederatie van Vlaanderen! Vanaf 28 euro per jaar geniet je van al deze voordelen!

Word lid!

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

Organisatie & Pers

We Ride - Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton