Proximus Cycling Super Challenge

De maand mei stond bol van de klimkassiekers in de Proximus Cycling Challenge. Door het coronavirus zijn verre verplaatsingen niet toegelaten naar deze mooie fietsregio’s maar we kunnen wel blijven fietsen! Gedurende de hele maand mei kan jij de klimklassiekers van de Proximus Cycling Challenge virtueel gaan rijden via het Keep Moving-platform, we hebben ze zelf verbonden in 2 Super Challenges!

De challenge? Leg de gecombineerde afstand van alle langste of middellange parcours van de Proximus Cycling Challenges in de maand mei af bij je thuis of in je thuisomgeving.

Slaag je er in om tussen 1/5 en 31/5 de volledige afstand af te leggen, dan heb je de challenge volbracht en heb je je virtuele medaille beet. Daarbovenop maak je kans op een volledige Proximus Cycling Challenge wieleroutfit van Bioracer, ter waarde van 300 € geschonken door Proximus!

Lijkt die 616 of 968 km je toch net iets te veel? Geen zorgen, per tocht waarvan je de afstand hebt gefietst krijg je een virtuele medaille en maak je kans op enkele leuke gadgets!

Grinta! Challenge 112 km 171 km
Tour de Namur Cyclo 120 km 170 km
La Chouffe Classic 124 km 162 km
Flêche de Wallonie 135 km 215 km
Tilff-Bastogne-Tilff 125 km 250 km
Proximus Cycling Super Challenge 616 km 968 km

Je virtuele medailles kan je symbolisch schenken aan de zorgverlener van jouw hart, zo steken we hen een hart onder de riem in deze moeilijke periode. Bovendien is je steun vanaf nu niet alleen maar symbolisch Je kan ook effectief doneren om het onderzoek naar genezende behandelingen en toepassingen te versnellen en een doeltreffend vaccin te vinden. Je helpt elke patiënt vooruit met je steun, hoe klein die ook is (doneren kan al vanaf 2 euro). Doneer hier.

Hoe kan jij de virtuele uitdaging aangaan?

 • Registreer je op het gratis platform Keep Moving
 • Koppel je favoriete sportapp of wearable
 • Kies je afstand
 • Fiets gedurende de maand mei je gekozen aantal kilometers
Ik ga de uitdaging aan Winnaars week 1 Winnaars week 2 Winnaars week 3

Proximus Cycling Challenge 2020

De Proximus Cycling Challenge, dat zijn 13 topcyclo's langs de mooiste plekjes van België. Van de gekende hellingen in de Vlaamse Ardennen, over de vlakke wegen in Klein Brabant, tot stevige kuitenbijters in het zuiden van het land. Perfect voor zowel de beginnende fietser als de doorwinterde wielertoerist, voor ieder wat wils!

Ook in 2020 kan je op de kalender van de Proximus Cycling Challenge stuk voor stuk prachtige klassiekers terugvinden voor de fervente fietser. Van de wondermooie Tour de Namur Cyclo in de provincie Namen tot het verrassende Pays des Collines in en rond Doornik. Opnieuw zal je je benen kunnen testen op de hellingen van de La Chouffe Classic (Houffalize) of een korte, krachtige spurt bergopwaarts trekken in de Vlaamse Ardennen tijdens de Serge Baguet Classic (Lierde).

Laat je verrassen door de schitterende parcours, rijkelijke bevoorradingen en heel wat leuke extra's tijdens het Proximus Cycling Challenge seizoen 2020!

Heb jij al zin om deel te nemen? Perfect!
Dit mag je allemaal verwachten:

 • Een ongevallenverzekering (helm verplicht!)
 • Een perfect uitgepijld parcours
 • Rijkelijke bevoorradingen met sportdrank, sport bars, fruit, koeken, water, …
 • Technische bijstand en pechverhelpingsdienst op het parcours
 • EHBO op de bevoorradingsposten en aan de finish
 • Duidelijke infoborden aan de voet en op de top van alle hellingen
 • Een gedetailleerd parcoursplan of wegwijzer
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Gescheiden kleedkamers en douchefaciliteiten
 • Gratis massage bij aankomst
 • Heel wat leuke extra's

Ontdek hier onze kalender!

Kalender 2020

Ontdek nu al onze voorjaarskalender

(Scroll links/rechts)

Dag Datum Naam Plaats Afstanden Inschrijven Website

Wil je op hoogte blijven van onze events? Laat je emailadres dan hier achter.

La Chouffe Classic - Houffalize

Scan & Ride, dat is snel, makkelijk en voordelig!

Wanneer je vooraf inschrijft, geniet je van voordeeltarief. Daarnaast krijg je van ons meteen je E-ticket toegestuurd via mail. Met dit E-ticket (geprint of op smartphone) meld je je dan aan bij de Scan & Ride balies, waar je even je ticket laat scannen en benodigdheden oppikt. Je hoeft zelfs niet van de fiets, op die manier sta jij in een wip aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Sportograf Photo Service

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Proximus Cycling Challenge! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Voorbereiding

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.


Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

 

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Aptonia & Proximus Cycling Challenge

Aptonia is het voedings- en triatlonmerk van Decathlon. Aptonia heeft naast materiaal en accessoires voor zowel de beginnende als gevorderde triatleet, ook een bijzonder ruime keuze aan voeding, hydratatie en recuperatie-artikelen in haar gamma. Dankzij een uitgebreid en doeltreffend gamma kan elke wielrenner, van toerist tot kampioen, de beste versie van zichzelf worden! Ontdek onze gels, bars en isotone dranken online en in de Decathlon-winkels!

Ontdek de ideale fietsvoeding voor jouw toertocht

— Goede doel —

Een tandje bijsteken voor kinderen met diabetes

Type 1 diabetes is een auto-immuunziekte die vooral wordt vastgesteld bij kinderen en volwassenen < 40 jaar. In tegenstelling tot type 2 diabetes ("ouderdomsdiabetes"), de meest frequente vorm, kan men dit niet zomaar voorkomen. In ons land worden jaarlijks 300 kinderen < 15 jaar door type 1 diabetes getroffen. Bovendien wordt de aandoening op steeds jongere leeftijd gezien. Hoewel diabetes goed kan behandeld worden en gespecialiseerde zorg wordt voorzien, is de dagelijkse impact op het kind, de ouders en het gezinsleven soms enorm.

De Diabetes Liga vzw telt 22.000 leden en heeft meer dan 70 jaar ervaring rond diabetes. Specifiek om kids met diabetes en hun ouders te ondersteunen, zet de Diabetes Liga diverse activiteiten op, gericht op informeren, zorgeloze ontmoeting en uitwisseling van ervaringen:

Medisch begeleide vakanties waaronder:

 • Vakantieweek voor kinderen (6-12 j)
 • Weekend voor kleuters (3-6 j)
 • Weekend voor gezinnen met kleuters en kinderen

Gezinsdag (kleuters, kinderen + familie)

Om het aanbod van de Diabetes Liga verder te versterken, vragen we je graag om een tandje bij te steken. Dit kun je doen door bij je inschrijving € 5 extra te betalen of een gift te doen. Voor giften vanaf € 40 ontvang je een fiscaal attest.

Stort op rekening nr. BE 44 0688 8882 2545 met de mededeling 'gift'.

Diabetesliga

Diabetes Liga vzw
Ottergemsesteenweg 456
9000 Gent
Meer info: www.diabetes.be

Fietsdodentocht - Bornem

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Word lid!

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

Organisatie & Pers

We Ride - Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton