Proximus Cycling Challenge

We zijn terug! Onze Proximus Cycling Challenge tochten draaien terug op volle toeren en onze agenda is weer helemaal aangevuld. Je kan er dus opnieuw op uit met ons om België, je eigen fietskunsten en andere wielerliefhebbers beter te leren kennen. Bekijk snel onze agenda en blokkeer je favoriete tocht alvast in de jouwe!

Kies je tocht

Landen – Trois-Ponts – Landen

Op zaterdag 24 en zondag 25 juli trekken we naar het zuidoosten van het land. We duiken met de start in Landen regelrecht Haspengouw in, de streek die je op zijn golvende wegen kennis laat maken met z’n fruitteelt in het zuiden van Limburg. De langere parcoursen steken de Maas over en verkennen de provincie Luik tot aan de poort met de Ardennen. Jou onbekend? Niet twijfelen, schrijf je nu in voor Landen – Trois-Ponts – Landen, wij zijn er zeker van dat je deze tocht net als ons zal beminnen!

Start: Landen
Afstanden: 60 km, 110 km en 160 km

Peloton Cycling Team

Serge Baguet Classic

Vanuit Lierde trekken we op 12 en 13 juni naar de wegen van het voormalige trainingsparcours van wielerlegende Serge Baguet. Zowel in de Vlaamse Ardennen als in het Pays des Collines zullen we onze kuiten testen op de vele hellingen die de regio’s rijk zijn. De Karnemelkbeekstraat en de Valkenberg zijn twee van de vele stevige heuvels die opgenomen zijn in het parcours en van deze tocht een pareltje voor de echte Flandriens onder ons.

Start: Lierde
Afstanden: 70 km, 116 km en 150 km

Peloton Cycling Team

Tilff-Bastogne-Tilff

De parcours van Tilff-Bastogne-Tilff situeren zich ten zuiden van Luik waar het enorme aanbod aan hellingen het ideale klimterrein vormt. Een mix van bekende maar ook minder bekende hellingen liggen op jou te wachten. Klassiekers als ‘le Rosier’ en ‘la Redoute’ mogen uiteraard niet ontbreken maar ook minder bekende hellingen zoals ‘Mont-le-Soie’ en ‘Côte de Chevofosse’ komen aan bod.

Start: Tilff
Afstanden: 90 km, 125 km en 168 km

Peloton Cycling Team

Kwaremont Sluitingsprijs

Op zondag 3 oktober staat de laatste rit van de Proximus Cycling Challenge op het programma, de Kwaremont Sluitingsprijs! Van op de site van Brouwerij De Brabandere in Bavikhove vertrekken we voor de laatste keer dit seizoen voor een tocht door de Vlaamse Ardennen en sluiten we het seizoen af in stijl. Bij aankomst krijg je een gratis welverdiende Kwaremont, aangeboden door Brouwerij De Brabandere en kan je Parijs-Roubaix volgen op groot scherm!

Start: Bavikhove
Afstanden: 33 km, 66 km, 99 km en 132 km

Peloton Cycling Team

Kalender

(Scroll links/rechts)

Datum Naam Plaats Afstanden Inschrijven Website

FAQ

Voor vragen over onze Proximus Cycling Challenge tochten kan je altijd terecht op de pagina van de tocht die je wil rijden of stuur je ons een mailtje op info@peloton.be.

Proximus Cycling Challenge box FAQ

1. Hoe wordt mijn box geleverd?

Om alles vlot te laten verlopen werken we samen met Bpost voor de verzending van jouw Proximus Cycling Challenge Box. Van zodra we je bestelling ontvangen hebben gaan we aan de slag om deze bij je thuis te leveren. Je krijgt van ons meteen een mail als je bestelling is bevestigd, 3 tot 5 werkdagen na bestelling komt de box bij je thuis aan.

2. Ik wil dit weekend gaan fietsen, wanneer moet ik mijn box bestellen?

Bpost zorgt voor een levering binnen de 3 tot 5 werkdagen. We hebben er echter voor gezorgd dat als je vóór woensdag 10u bestelt, je je box voor het weekend nog ontvangt. Bestel je je box toch later? Geen probleem, je krijgt meteen je gpx files toegestuurd via mail, het parcours kan je dus zeker al afleggen. Je box komt dan wellicht pas na het weekend aan.

3. Ik ben niet thuis als mijn box wordt geleverd, is dat een probleem?

Dat hangt van situatie tot situatie af, kan je box veilig worden achtergelaten of heb je een pakjesbus? Dan is er geen probleem en zal de leverancier je pakje leveren. Kan dit niet, dan krijg je een briefje in de brievenbus met meer info over waar je je pakket kan afhalen.

4. Ik woon niet in België, maar zou toch graag een box ontvangen, is dat mogelijk?

We verzenden enkel binnen België, momenteel is het gezien de corona situatie ook niet aangewezen om verplaatsingen naar België te maken. Mocht de situatie verbeteren kan het zijn dat we ook naar de buurlanden verzenden, weliswaar tegen een extra kostprijs van €20.

5. Ik heb geen mail ontvangen, hoe komt dat?

Het gebeurt soms dat onze mails terecht komen in de spam folder, check die dus zeker ook eens om te zorgen dat je je favoriete tocht niet mist! Toch nog een probleem? Contacteer ons dan via info@peloton.be, we helpen je graag op weg.

6. Zijn de routes uitgepijld?

Neen, de routes zijn enkel beschikbaar via gpx files die je kan uploaden op je gps toestel of smart phone.

7. Wat met de corona situatie?

Als organisator volgen we de situatie natuurlijk op de voet, onze fysieke events konden niet plaatsvinden, gelukkig mogen we wel nog individueel of in kleine groep gaan fietsen, dus werkten we dit coronaveilig alternatief uit.
We willen onze deelnemers met aandrang vragen om de corona regels op de voet te volgen!

 • Respecteer de maximale groepsomvang
 • Hou altijd 1,5m afstand van personen buiten je bubbel
 • Niet spuwen
 • Blijf niet hangen aan de wagen na de rit, de après bike zal voor een andere keer zijn
 • Draag een mondmasker waar nodig
 • Volg de algemene hygiëne richtlijnen
 • ...

8. Ik heb geen fiets gps, kan ik de tocht dan niet fietsen?

De makkelijkste manier om de tocht te fietsen is via een fiets gps, maar niet getreurd, er zijn alternatieven. Via de Route You app kan je op je smart phone ook de route downloaden en volgen. Zorg dan wel zeker voor een stevige houder op je fiets!

9. Waar kan ik mijn wagen kwijt?

Op de parcourspagina vind je de aanduiding van de parkings, dicht bij de start. Ook in je bevestigingsmail na je bestelling vind je info over waar te parkeren.

10. Past de binnenband die ik vind in de box wel op mijn fiets?

Onze partner Continental zorgt voor de meest courante en bruikbare maat voor race fietsen. De omtrek van de binnenband is 28 inch, het ventiel is 60 mm lang. Op die manier kan het binnenbandje op de meeste fietsen gebruikt worden.

11. Kan ik de inhoud van de box aanpassen?

Dat is jammer genoeg niet mogelijk, we willen de boxen zo snel mogelijke bij onze deelnemers krijgen dus werken we met een stock systeem en uniforme boxen. Op die manier kunnen we snel verzenden en kan je snel de baan op! De inhoud aanpassen is dan ook niet mogelijk.

12. Ik wil een tweede box kopen, vind ik daar dan net hetzelfde in als de eerste?

Momenteel hebben we binnen de Proximus Cycling Challenge maar 1 type box, naargelang de vraag kan het zijn dat we de inhoud na verloop van tijd gaan aanpassen. Op zoek naar iets nieuws? Probeer misschien eens een box van de Etixx Classics Tour.

13. Ik heb het antwoord op mijn vraag toch niet gevonden, wat nu?

Je kan ons altijd contacteren via info@peloton.be, we proberen je dan zo snel mogelijk verder te helpen!

Voorbereiding

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

 

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

— Goede doel —

Een tandje bijsteken voor kinderen met diabetes

Type 1 diabetes is een auto-immuunziekte die vooral wordt vastgesteld bij kinderen en volwassenen < 40 jaar. In tegenstelling tot type 2 diabetes ("ouderdomsdiabetes"), de meest frequente vorm, kan men dit niet zomaar voorkomen. In ons land worden jaarlijks 300 kinderen < 15 jaar door type 1 diabetes getroffen. Bovendien wordt de aandoening op steeds jongere leeftijd gezien. Hoewel diabetes goed kan behandeld worden en gespecialiseerde zorg wordt voorzien, is de dagelijkse impact op het kind, de ouders en het gezinsleven soms enorm.

De Diabetes Liga vzw telt 22.000 leden en heeft meer dan 70 jaar ervaring rond diabetes. Specifiek om kids met diabetes en hun ouders te ondersteunen, zet de Diabetes Liga diverse activiteiten op, gericht op informeren, zorgeloze ontmoeting en uitwisseling van ervaringen:

Medisch begeleide vakanties waaronder:

 • Vakantieweek voor kinderen (6-12 j)
 • Weekend voor kleuters (3-6 j)
 • Weekend voor gezinnen met kleuters en kinderen

Gezinsdag (kleuters, kinderen + familie)

Om het aanbod van de Diabetes Liga verder te versterken, vragen we je graag om een tandje bij te steken. Dit kun je doen door bij je inschrijving € 5 extra te betalen of een gift te doen. Voor giften vanaf € 40 ontvang je een fiscaal attest.

Stort op rekening nr. BE 44 0688 8882 2545 met de mededeling 'gift'.

Diabetesliga

Diabetes Liga vzw
Ottergemsesteenweg 456
9000 Gent
Meer info: www.diabetes.be

Fietsdodentocht - Bornem

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Word lid!

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

Organisatie & Pers

We Ride - Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton